Kilchoman 5 yo 2009/2014 PX Finish 59,2%

Tämä Kilchoman on Hollantia varten pullotettu single cask, joka on viimeistelty ex-PX-tynnyrissä. Ei voi olla ihan huonoa, jos Kikkomanin laatu pitää vähänkään kutinsa.

Kilchoman 5 yo 2009/2014 PX Finish

(59,2%, OB, 5.8.2009–20.10.2014, Single Cask for Whisky Import Nederland, Pedro Ximénez Sherry Cask Finish, Cask No. 378/2009, 250 bts., 70 cl)

Tuoksu: Yskänlääkettä ja mentholia – todella omalaatuinen tuoksu. Jägermeisteria, salmiakkia, yrttitippoja. Huomattava yrttisyys. Kuiva hiilisavu on kuitenkin tunnistettava. Makeus on luumuista ja rusinaista, mutta hyvin tiivistä tässä kokonaisuudessa. Viileä raikkaus ja lääkemäisyys ovat hallitsevia. Antiseptisiä aineita, haavansidontatarpeita muutenkin. Vesilisä tuo makeutta selvästi enemmän esiin, hunajaa ja toffeeta ainakin.

Maku: Kuivaa hiilisavua ja intensiivistä, yskänlääkemäistä makeutta. Jägermeister-fiilis on edelleen huomattava. Palvikinkkua, suklaisuutta, valtavaa mentholisuutta. Antiseptiset aineet ovat läsnä. Turpeisuutta, tuhkaisuutta, hiilisyyttä. Suutuntuma on kuiva ja kihelmöivä. Jälkimaku alkaa edelleen todella yrttisenä ja lääkemäisenä, mutta makeutuu selvästi, esiin tulee tummaa suklaata, hunajaa, karamellipossua, siirappia, rusinaisuutta, liköörimäisyyttä. Ei kovin pitkä finaali. Vesilisä keventää otetta ja nostaa toffeeta pintaan.

Arvio: Erittäin omalaatuinen mentholin, yrttiliköörin, hiilisavun ja siirappisuuden yhdistelmä. Maistuu. 86/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.