Bowmore 21 yo 43%

Bowmoren sylinterinmuotoiseen boksiin pakatun miniatyyrisetin huipentumana on sen neljäs ja iäkkäin viski, 21-vuotias. Isommassakin koossa tällaista 21-vuotiasta alkaa olla jo verraten vaikea löytää, joten on aika nauttia tämä suurella hartaudella.

Bowmore 21 yo

(43%, OB, +/- 1999, 5 cl miniature)

Tuoksu: Todella marjaisa ja runsas. Mustaherukkaa, viherherukkaa, vadelmaa, mustikkaa. Mausteinen tammisuus, kuivattuja hedelmiä ja mysliä. Uuniomenaa, viikunaa, luumua. Pientä kahvisuutta, aavistus tervaa ja siirappia. Nuotiosavu leijuu jossain taustalla, samoin laventeli. Upea tuoksu.

Maku: Toffeemaisen sherryinen ja makean hedelmäinen kattaus. Marjaisuus on edelleen mukana, mustaherukka etunenässä. Omenaista makeutta, kepeää laventelia. Nuotiosavu ja terva leijuvat huntumaisena kaiken ympärillä. Suutuntuma on pehmeän täyteläinen ja silti nyansoitu. Makeus ja mausteisuus ovat kauniissa balanssissa, samoin tammisuus on omalla paikallaan. Jälkimaku on alkuun siirappinen, toffeemainen ja kahvisen paahteinen. Kokonaisuus kuivuu hienosti, tammi imee kaiken tasaisesti ja kompleksisesti kokoon. Jäljelle jää pitkän finaalin lopussa salmiakkia, tervaa, pientä savuisuutta, mineraalisuutta ja herkkää laventelia. Wow.

Arvio: Hienon Bowmore-setin loistava päätös. Herukkaisen Legendin, makean laventelisen 12-vuotiaan ja mineraalisen 17-vuotiaan jälkeen tämä nosti koko homman vielä ihan omalle tasolleen. 92/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 88/100. Whisky Monitor Database 87/100 (per 9). Smoke On The Water, ”Herkkä ja herkullinen viski”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.