Edradour 12 yo Cask Strength Batch 2, 57,6%

Lasissa on tällä kertaa sherryjyrä sieltä mielenkiintoisimmasta päästä, ikäänsä nähden todella tummasävyinen Edradour.

Edradour 12 yo Cask Strength Batch 2

(57,6%, OB, 2011–30.6.2023, 1st Fill & 2nd Fill Oloroso Sherry Butt, Cask Nos. 201, 214, 215, 219 & 220, 5100 bts., 70 cl)

Tuoksu: Todella muhkea oloroso. Rusinaa, toffeeta, kuivattuja luumuja, tummaa suklaata. Edradour Funk -tyyli tuntuu välittömästi, nahkaisuus ja mausteisuus. Mustaherukkahilloa, maltaisuutta, hiukan appelsiininkuorta. Uuniomenaa, paahdettua pähkinää, kinuskia. Nam. Vesilisä tuo vähän ruutia ja balsamicoa esiin.

Maku: Erittäin muhkea ja voimakas sherrypommitus alkaa välittömästi. Pakkohan tästä on tykätä saman tien. Luumuhilloa, suklaata, mausteisuutta. Nahkainen ja vähän tallinen olorosomeininki on oitis syvässä päädyssä. Maltaisuutta, kuivattuja hedelmiä, kanelia ja inkivääriä, jonkin verran tammeakin. Toffeefudgea ja mansikkaa, maitokahvia ja edelleen pientä appelsiinista hedelmäisyyttä. Suutuntuma on painava ja vähän karheakin. Jälkimaku pyörii edelleen samassa teemassa, runsas oloroso hallitsee. Mausteita, nahkaa, suklaata ja luumua oikein kunnolla. Tikkukaramellia, paahdettua pähkinää, kuningatarhilloa, hiukan kahvia. Tammea, rusinaa, pientä lihaisuutta. Keskipitkä finaali on hyvin balanssissa. Vesilisä availee mokkaa ja mausteita.

Arvio: Erittäin hyvin tehty, muhkea Edradour Funk -esitys. Ei kompromisseja, totaalinen sherrypommi. 88/100

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.