BenRiach 18 yo 1996/2014 Cask #7176, 52,4%

BenRiach on mielenkiintoinen, monipuolinen ja tuotannoltaan varsin haastava tislaamo, koska tuotanto käsittää kaikkea turvesavuisesta rommiviimeistelystä kolmeen kertaan tislattuun hedelmäiseen ex-bourbonviskiin.

Oman kokemukseni mukaan Benkku on onnistunut parhaiten sherrykypsytettyjen ja sherryssä viimeisteltyjen viskien kanssa. Toki sillä voi olla tekemistä myös omien mieltymysteni kanssa… mutta näin se nyt vain on.

Maistetaan, millainen kokonaisuus on 18-vuotias PX:ssä viimeistelty viski, joka on tislattu 1996 ja pullotettu 2014.

BenRiach 18 yo 1996/2014 Cask #7176

(52,4%, OB, 1996–7/2014, Batch No. 11, Cask No. 7176, Pedro Ximénez Sherry Finish, 663 bts., 70 cl)

Tuoksu: Muhkean suklainen ja sherryinen. Luumua, rusinaa, pähkinäisyyttä, piparkakkua. Kaakaojauhetta, maitosuklaata, toffeefudgea, mausteisuutta. Tammi nousee nätisti esiin ja pysyy hienosti balanssissa. Uuniomenaa, taatelia, viikunahilloa. Tyylikäs ja herkullinen. Vesilisä availee yrttistä ja kukkaista puolta.

Maku: Aivan loistava, nyt osuu makuhermoon. Paksua maitosuklaisuutta, siirappista uuniomenaisuutta ja oikein napakkaa tammisuutta hienossa tasapainossa. Suutuntuma on erittäin kermainen, mausteisuus on yhtä aikaa todella voimakasta ja todella pehmeää. Rusinaa, pähkinää, taatelia, luumua, viikunaa. Piparkakun mausteliemi erottuu joukosta selvästi. Jälkimaku on paksun hedelmäinen, sherryinen, suklainen ja mausteinen. Piparkakku tulee hienostuneesti esiin kaiken tammen ja voimakkaan mausteisuuden keskeltä. Paahteisuutta, yrttisyyttä, ruskeaa sokeria. Pitkä finaali kuivuu kauniisti. Nam. Vesilisä nostaa toffeeta.

Arvio: Nyt on BenRiach upeasti kohdallaan. Ollaan täysin sillä alueella, jossa Benkut ovat keskimäärin parhaimmillaan. Tämä yksilö on kieltämättä myös täsmäisku omaan preferenssiini. 90/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.