Glen Elgin 18 yo 1995/2014, Dewar Rattray 57,9%

Glen Elginiä ei liian usein indienä näe – tai oikeastaan muutenkaan. Nyt käsissä Dewar Rattrayn 18-vuotiasta Glen Elginiä, joka on tislattu 1995 ja pullotettu 2014.

Glen Elgin 18 yo 1995/2014, Dewar Rattray

(57,9%, Dewar Rattray, Individual Cask Bottling, 7.11.1995–23.4.2014, Cask No. 1650, Bourbon Hogshead, 288 bts., 70 cl)

Tuoksu: Puhdaspiirteinen ja aromaattinen. Hiukan vahamaiseksi kääntyvää tammisuutta, kevyttä hapokkuutta, runsasta hedelmäisyyttä. Omenaa, vihreitä viinirypäleitä, hunajamelonia. Maltaisuutta, minttua, inkivääriä, vaniljaa. Yllättävänkin nätti kokonaisuus, peruselementeillä. Vesilisä nostaa pienen eucalyptuksen esiin.

Maku: Hapokas ja mineraalinen, mausteinen ja hedelmäinen. Tammi on edelleen varsin kuivaa ja jopa vahamaista. Suutuntumassa on mukava kermaisuus, vaikka mausteissa onkin potkua. Omenamehua, rypälemäisyyttä, minttua, inkivääriä, pippurisuutta. Happoisuus ja jopa tietty kitkeryys on hyvässä balanssissa vaniljaisen makeuden kanssa. Jälkimaku on napakan tamminen ja runsaan hedelmäinen, vaikka kuivahtaakin reippaasti. Vaniljaa, hunajaa, ananasmehua, omenaa, mineraalisuutta. Inkivääri ja valkopippuri tuovat kunnolla potkua. Minttu ja aromaattiset sävyt nousevat lopuksi. Melko pitkä finaali. Vesilisä tuo ruohoisia ja heinäisiä sävyjä mukaan.

Arvio: Runsas ja moniulotteinen Glen Elgin. Myönteinen yllätys. 86/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.