Bowmore 10 yo Tempest Batch #2, 56%

Bowmoren tynnyrivahvuinen Tempest tuli markkinoille 2009. Tynnyrit oli rajattu ensimmäisen täytön bourboniin. Rohkeus toi suosiota, ja sittemmin Bowmore on julkaissut Tempestistä joka vuosi uuden erän. Ovela tapa koukuttaa harrastajat ostamaan aina uusi pullo…

Bowmore 10 yo Tempest Batch #2

(56%, OB, Small Batch Release #2, 2010, 70 cl)

Tuoksu: Hedelmäinen ja lihaisa. Palvikinkkua, turvesavua, kinuskikastiketta. Maapähkinää. Vaniljaa. Tammea, mausteita (anista). Sitrusta, hapokasta maltaisuutta. Voimakas bourbonvaikutus. Vesilisä kuolettaa vaniljaa ja nostaa esiin greippiä ja tiettyä tuhkaisuutta.

Maku: Todella mojova koukku! Maku tekee täyden kierroksen: ensin hedelmäisen toffeemaisesta pehmeydestä salmiakkiin (Tervaleijonaa) ja turvesavuun, sieltä mausteisen tammisuuden kautta hunajaiseen makeuteen. Suutuntuma on robusti ja ote peittelemätön. Jälkimaku on suolainen, palvikinkkuinen, hiukan tuhkainen, makean vaniljainen ja mehukas. Vesilisä pehmentää suutuntumaa ja erottelee tammen mausteet.

Arvio: Erinomainen nuori bourbonkypsytetty Bowmore. Koukku on vakuuttava. 90/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 87/100. Whisky Monitor Database 83/100 (per 1). Smoke On The Water, ”Raikas ja vahva”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.