Tomintoul 33 yo 43%

Tiedän, että monille Tomintoul edustaa kenties maailman lenseintä mallasviskiä. Silti sillekin täytyy antaa mahdollisuus.

Tomintoul 33 yo

(43%, OB, +/- 2009, 70 cl)

Tuoksu: Appelsiininen ja aromikas. Alkuun tunkkainen maltaisuus hälvenee vähitellen, kun viski saa pyöriä lasissa. Nätti sherryisyys, hyvin integroitunut tammen kanssa. Kirsikkaa, suklaajäätelöä, vaniljaviineriä, kovia toffeekarkkeja. Tiettyä esanssisuutta, ja toki maltaisuus säilyy taustalla puuromaisena, melkein pahvisena. Mutta yleisvaikutelma on oikein mukava ja kutsuva.

Maku: Voimakas appelsiini, jota maltaisuus tukee. Melko lenseä perusmaku, tuoksusta tulee takapakkia. Suutuntuma on öljyinen mutta mehumainen, kevyt kaikkineen. Odotuksia nuorempi profiili, piirteet ovat pinnassa eikä tammi ala puhutella kuin vasta maun loppuvaiheessa. Mukava mausteisuus, kirveliä ja minttua. Toffeemaista makeutta, piparminttukarkkia, hunajaa, jotain kuivakakkumaista hedelmäisyyttä. Jälkimaku on korostuneen minttuinen, sherryinen, miedon tamminen, maltainen, vähän tasapaksu mutta ilahduttavan pitkä.

Arvio: Pitkä ikä ei nosta viskiä sille tasolle, jota voisi odottaa. Ihan maistuva silti. 83/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 84/100Whisky Monitor 86/100 (per 2).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.