BenRiach 36 yo 1976/2013 for Whiskysite.nl 40,1%

BenRiachin vuosikerrasta 1976 löytyy legendaarisia pullotteita – ja sitten niitä ihan tavallisia. Tämä on pullotettu tunnetulle hollantilaiselle viskikaupalle. Alkoholiprosentin ja pullomäärän perusteella viski on ehditty saada viime hetkellä talteen.

BenRiach 36 yo 1976/2013 for Whiskysite.nl

(40,1%, OB for Whiskysite.nl, 1976–1/2013, Refill Hogshead, Cask No. 3012, 118 bts., 70 cl)

Tuoksu: Marjaisa ja massiivinen, tuoksuu lasista kauas. Mustaviinimarjasurvosta, vadelmamelbaa, runsaasti erilaisia tuoreita marjoja. Vihreää omenaa lohkoina (valkea kuulas). Melko voimakas maltaisuus, hapokasta ja sokerista mallasta. Dijon-sinapin vivahde taustalla. Greippiä, minttua, sitruunamelissaa. Omalaatuinen kokonaisuus, kuivaa tammisuutta ja raikkaita, metsäisiä elementtejä.

Maku: Kuivan tamminen, marjaisa ja maltainen. Makupaletti on aavistuksen kapea, mutta syvyyttä riittää. Mustaherukkaa, mustikkaa, vadelmaa, runsasta sitruksisuutta. Tammisuus ohjautuu vähän yli mutta maku ei ole siltä osin erityisen väsynyt, joskin alhaisen alkoholiprosentin tuntee. Maltaisuus on pinnassa hapokkaana, ja sen ansiosta suutuntuma on kulmikas ja pirskahteleva. Jälkimaku on maltainen ja tamminen. Eucalyptusta, mustaherukan lehteä, sitruunamelissaa, vaniljatankoa, sitruunapippuria. Virkistävä, pitkä finaali.

Arvio: Hieno viski, mutta tynnyrin kanssa on menty aivan äärirajoille. 88/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskynotes 91/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.