Rogner Whisky 3/3, 43%

Tästä viskistä on vaikea sanoa yhtään mitään etukäteen. Destillerie Rogner sijaitsee Pohjois-Itävallan Roitenissa. Pieni perheyhtiö on julkaissut vasta pari pullotetta.

Numeroista 3/3 päättelisin äkkiseltään, että tässä on kolmevuotiasta viskiä käsillä. Tämähän voi siis olla ihan mitä vain.

Rogner Whisky 3/3

(43%, OB, Batch No. Wy3/314P2, 50 cl)

Tuoksu: Onpa vähintään puolimyrkyllisen oloista tavaraa. Liuotin on pinnassa. Ärhäkkää pesuainetta, jossa on jokin ruusun kaltainen hajuste läsnä. Yrttilikööriä, lääketippoja – Echinaforce kohtaa Jägermeisterin. Maltaisuudesta kertoo vain pieni jyväinen happamuus taustalla. Melko ilkeä kokonaisuus. Kireä tammi.

Maku: Yrttiliköörin, pesuaineen ja kirpeän mausteisuuden hämmentävä liitto. Hapokkuus on huomattavaa, ylikypsää sitruunaa ja käynyttä omenaa. Suutuntuma on ohut. Tammisuus on mukana jonkinlaisena tanniinisuutena, mutta kovin luontevalta se ei tunnu. Maltaisuus jää maussa täysin paitsioon. Enemmän korostuvat appelsiinimarmeladin happamuus, tuore raparperi ja jokin makeutusaineen kaltainen elementti. Jälkimaku on ohut liuku, jossa alun liuotinmaisuus sulaa sokeriseksi, hapokkaaksi ja pisteleväksi huokaukseksi. On kyllä ilkeä kokonaisuus. En keksi mitään muuta sanottavaa.

Arvio: Pesuainemainen, keinotekoisen kukkainen ja outo viski. Kyllä en pidä. 69/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.