Bowmore 16 yo 1985/2001, Silver Seal 50%

Silver Seal julkaisi tämän Bowmoren vuonna 2001 heti vastaavan First Bottlingin perään, samanikäisenä ja vielä saman syksyn aikana. Bowmoren vuosi 1985 on ollut oman kokemukseni mukaan oivallinen, joten maistan tämän suurella mielenkiinnolla.

Bowmore 16 yo 1985/2001, Silver Seal

(50%, Silver Seal, Single Barrel, 1985–9/2001, Sherry Cask, 480 bts., 70 cl)

Tuoksu: Sitruksinen, mineraalinen ja kepeä. Mietoa laventelia, kevyttä herukkaisuutta. Aavistus savua. Hunajaisuutta, mangoa, makeaa persikkaa. Alkuun hyvin sulkeutunut, mutta aukeaa vähitellen. Omenahilloa, kurpitsaa, kevyttä salmiakkia ja tervaa. Hiukan ohut, muuten mainio. Vesilisä nostaa pintaan kukkaisuutta ja heinäisyyttä.

Maku: Hunajainen, omenainen, varsin mausteinen ja napakan tamminen. Tuoksuun verrattuna erittäin roteva. Kirpeää omenaa, limettiä, vaniljaisuutta, tanniinisuutta. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja kihelmöivä, osin hermostunut. Laventelia, viherherukkaa, hiilisyyttä, turvesavua, chiliä. Jälkimaku alkaa polttelevan pippurisena, sitruksisena ja tammisena. Sulkeutuneen kuoren alta nousee tulivuori, finaali pauhaa hetkellisesti erittäin kovalla voimalla. Tammen kireys, turvesavun voima ja erittäin kuiva mineraalisuus korostuvat jälkimaussa, joka jää korkeintaan keskipitkäksi. Vesilisä tuo makuun kiteistä sokeria ja apilaa.

Arvio: Omaan makuuni ei ihan niitä parhaita aikakautensa Bowmore-elämyksiä. Tuoksun ja maun epätasapaino häiritsee hiukan, samoin tietty hermostuneisuus ja sulkeutuneisuus. Ei toki huono viski ollenkaan, mutta… 85/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whisky Monitor Database 79/100 (per 1).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.