Bowmore 32 yo 1968 Anniversary Edition 45,5%

Nyt ollaan tukevasti dream drams -osastolla, kun lasissa on vihdoin 1960-luvun Bowmorea. Olen tätä vuoden 1968 juhlapulloa kaiholla tiiraillut jo parin vuoden ajan, ja nyt tuli viimein aika.

Bowmore 32 yo 1968 Anniversary Edition

(45,5%, OB, 1968–2001*, Bottled for The Celebration of the 50th Anniversary of the Original Stanley P. Morrison Company, 1860 bts., 70 cl)

Tuoksu: Upean hedelmäinen ja niin runsas, että tuoksuu metrien päähän. Valtava intensiteetti ja mehukkuus. Punaista omenaa, verkkomelonia, mangoa, kiiviä, hiukan mandariinia. Herukkaisuutta ja kaunista yrttisyyttä, minttua ja sitruunamelissaa. Savu on vain pieni ailahdus, joka leijuu vetten päällä. Merellisyys löytyy myös. Mahtava kompleksisuus, upea kokonaisuus. Vesilisä vapauttaa vaniljaisia sävyjä yllättävänkin runsaasti.

Maku: Hedelmäisyyden, herukkaisuuden, mausteiden ja kuivan tammisuuden näytöstä. Mango ja omenaisuus ovat herkkinä pinnassa, samoin viherherukka. Tammisuus on ikääntynyttä ja huikeassa tasapainossa. Suutuntuma hipoo täydellisyyttä. Savu antaa taustatukea ja toimii harvinaisen elegantisti. Mehukkuus on pääosassa, makuja riittää loputtomiin. Havuisuutta, eucalyptusta, pieni pihkainen vivahde myös. Jälkimaku lähtee edelleen hedelmäisenä, mutta tammella ja mausteilla on entistä suurempi rooli. Savukin terävöityy hiukan ja valtaa alaa merellisyyden ja suolaisuuden vallitessa. Kurkkupastillimainen viileä raikkaus puhaltaa lopuksi käsittämättömän pitkään. Finaalista nousee koko ajan uusia sävyjä. Huh. Kuivuu komeasti. Vesilisä tuo omenapiirakkaa ja vaniljakastiketta esiin.

Arvio: Uskomattoman hedelmäinen ja runsas Bowmore. Silkkaa parhautta. 94/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 91/100. Whiskynotes 94/100Whisky Monitor Database 91/100 (per 11).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.