Glendronach 16 yo 1993/2009 Cask #523, 60,4%

Lasissa nuorta Glendronachia, joka on peräisin maagiselta vuodelta 1993. Värin ja muun olemuksen perusteella kyseessä on keskimääräistä järeämpi 16-vuotias viski.

Glendronach 16 yo 1993/2009

(60,4%, OB, 26.2.1993–7/2009, Batch 1, Cask No. 523, Oloroso Sherry Butt, 634 bts., 70 cl)

Tuoksu: Luumuinen, kirsikkainen ja varsin tamminen. Kahvinen ja liköörimäinen, kahvinpapuja riittää. Rusinaisuutta ja suklaata. Silti varsin kuiva ja terävä vaikutelma. Antiikkihuonekaluja, kuivunutta nahkanojatuolia. Tallimainen, varsin vegetaalinen ja makkarainen vivahde. Sherry toimii kuitenkin hyvin, pieni pähkinäisyys on mukana myös. Vesilisä antaa mukavasti tilaa pienelle hedelmäisyydelle.

Maku: Odottamattoman makea. Suklaata, toffeeta, siirappia, luumuhilloa, rusinoita. Tammisuus ja mausteisuus ovat kovaa luokkaa, tässä on voimaa vaikka muille jakaa. Suutuntuma on melko täyteläinen ja kihelmöivän mausteinen. Tammi kuivahtaa nopeasti, kahvinen ja yrttinen puoli ottavat vallan. Silti kokonaisuus on mainio, makeuden jälkeen tanniinit toimivat hienosti. Antiikkinen, rustiikkinen ulottuvuus on herkullinen. Myös sherry on kohdallaan, tallimainen ja nahkainen sävy roteva ja vahva. Jälkimaku alkaa suklaisena ja luumuisena, erittäin kahvisena ja pähkinäisenä. Liköörimäisyys karisee nopeasti, kun tammi kuivuu. Nahkainen, hiukan kireä puolikin on tässä oikein herkullinen. Keskipitkä, erittäin maukas finaali. Vesilisä tekee tälle kyllä hyvää, kireys hiukan helpottaa.

Arvio: Onnistunut pullote. Nuoruus näkyy vielä hiukan taustalta, mutta ominaisuudet ovat näissä kantimissa todella hienot. 89/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 87/100. Whiskynotes 86/100. Whisky Monitor Database 86/100 (per 1).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.