Bowmore 15 yo 1996/2010, SMWS 3.180, 61,2%

Scotch Malt Whisky Society on jäänyt minulle etäiseksi pullottajaksi, ehkä koko sosieteettitoiminnan fancyn luonteen, varsin korkeiden jäsenmaksujen, hämärien pullokoodien, koketeeraavien liikanimien ja ylipäänsä tuotteiden rajatun saatavuuden takia.

Nyt kuitenkin lasissa SMWS:n pulloon päätynyttä Bowmorea ex-bourbonista. Ja kerettiläisesti puran tuotteen nimen auki näin, koska eihän noilla numeroilla tätä Bowmore-listojen joukosta löytäisi.

Bowmore 15 yo 1996/2010, SMWS 3.180

(61,2%, Scotch Malt Whisky Society, 10/1996–10/2010, Cask No. 3.180, ’Wet coal and peppermint tea bags’, Refill Ex-Bourbon Hogshead, 221 bts., 70 cl)

Tuoksu: Voimakkaan savuinen ja lääkemäinen. Imelää vaniljaista makeutta, tammisuutta, akaasiahunajaa. Hiilisyyttä, nokisuutta ja tuhkaa. En uskoisi Bowmoreksi, ellei sitruksinen ja herukkainen puoli pilkistäisi kaiken takaa. Hiukan tervaa ja salmiakkia, kurkkupastillia ja ruohoisuutta. Vesilisä tuo pehmeää makeutta hallitsevaksi piirteeksi ja pehmentää maisemaa.

Maku: Erittäin täyteläinen suutuntuma, tiheä öljyisyys on todella yllättävä ja hieno. Kihelmöivää mausteisuutta, kireää mutta makeaa tammea, akaasiahunajaa ja sitruunamehua. Tuhkainen ja hiilisavuinen puoli ovat voimakkaasti läsnä, salmiakkisuus ja suolaisuus toimivat todella intensiivisesti. Lääkemäisyys tulee vähän yllättävänä piirteenä, antiseptisia aineita riittää. Vesi nousee kielelle. Jälkimaku alkaa suolaisen ja makean taisteluna – hunajainen ja öljyinen makeus ottaa yhteen suolan, salmiakin ja sitruunan kanssa. Mausteet, yrttisyys, kurkkupastilli ja tammisuus ovat melko pitkän finaalin ytimessä. Vesilisä tuo kosolti lisää makeutta mukaan entisestään.

Arvio: Paksu ja öljyinen Bowmore, joka liikkuu henkisesti enemmänkin jossain Laphroaigin ja Caol Ilan välissä. Silti viskinä hetkellisesti suorastaan loistavuuden rajamaastossa. 87/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.