Bowmore 12 yo Enigma 40%

Bowmoren 12-vuotias Enigma on aina ollut tax free -myyntiin suunnattu viski, jossa voimasuhteet ex-sherryn ja ex-bourbonin suhteen on käännetty päälaelleen verrattuna perinteiseen 12-vuotiaaseen. (Eli enemmän sherrykypsytettyä tavaraa, that is.)

Muistan, että pidin tästä viskistä melkoisesti, kun ostin tätä lentokentältä kymmenen vuotta sitten. Nyt etiketti on siihen verrattuna toinen, mutta olennainen kysymys on, mitähän sisällölle kuuluu.

Bowmore 12 yo Enigma

(40%, OB, +/- 2015, Travel Retail, 20 cl)

Tuoksu: Suklainen ja miedon turvesavuinen, bowmoremaisen herukkainen ja varsin nuorekas. Hyvä mausteisuus, neilikkainen joulukakku on mukana. Tammi leikkaa sisään varsin bourbonhenkisenä ja nuorekkaana. Karamellia, omenaa. Hiukan bensaisuutta taustalla. Silti yllättävän houkutteleva kokonaisuus.

Maku: Suklainen ja todella vahamainen. Muistuttaa siltä osin jopa hiukan aiempaa Darkestia. Turvesavu on edelleen melko mietoa, mutta mausteisuus ja tamminen ote varsin ravakkaa sorttia. Herukkaisuutta, kirpeää omenaa, sitrusta, inkivääriä. Maltaisuus löytyy myös, paahteisena ja hapokkaana. Suutuntuma on silkkaa vahaa ja kihelmöivää mausteisuutta. Hyvä balanssi, sopivasti kompleksisuutta. Jälkimaku alkaa mausteiden ja hiukan kireän tammen piiskauksessa, kunnes antaa periksi. Kovat toffeekarkit, ruohoisuus ja aavistuksen kitkerä sitruksisuus löytyvät. Finaali jää melko lyhyeksi, kun tammi kuivahtaa alta pois.

Arvio: Hiukan pettävästä jälkimausta huolimatta yllättävänkin maukas ja varsin tasapainoinen tapaus. Jollain hämmentävällä tavalla myös muistan, miksi pidin Enigmasta aikoinaan. 85/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whisky Monitor Database 83/100 (per 2).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.