Port Charlotte 10 yo 46%

Vuonna 1881 perustettu Bruichladdich on tuonut viime vuosina markkinoille viskiä myös kahdella uudella tuotenimellä. Ensimmäinen Port Charlotte -viski ilmestyi hyllyihin vuonna 2006 ja ensimmäinen Octomore vuonna 2008. Edellisessä turpeistus on noin 40 ppm:n luokkaa, jälkimmäisessä aina yli 80 ppm.

Port Charlotte 10 yo

(46%, OB, 2002–2012, 70 cl)

Tuoksu: Todella lihaisa. Turpeensavu on täynnä makeaa BBQ-possua, pinnassa luumuhilloa ja kypsää uuniomenaa. Herkullisen kutsuva vaikutelma, tervaa ja lakritsia.

Maku: Ensituntuma on nokisavuinen, sen alta nousevat lihaisuus, turpeisuus ja makeus. Alun täyteläisen hyökkäävyyden jälkeen suutuntuma hiukan ohenee, tuntuu tervaisuutta, kirpeää hedelmäisyyttä ja hiukan jopa vaniljaa. Jälkimaku on kuin grillissä käristettyä kassleria, jonka pinta on palanut ja rasva sulanut. Makean hedelmäinen, joskin hiukan ohut finaali, joka kuitenkin jatkuu miellyttävänä ja melko pitkään.

Arvio: Oivallinen savuviski, jossa on läskiä. Sweet & sour -fiilis. Vielä vähän ulottuvuuksia ja potkua, niin on huippuviski käsillä. Vaikuttavaa tämä on jo näinkin. 88/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 82/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.