Tullibardine 15 yo 40%

Vuonna 1949 perustetun Tullibardinen tuotannosta suurin osa on mennyt sekoitteisiin. Vasta vuodesta 2003 se on julkaissut vintage-pullotteita. Marraskuussa 2011 tislaamo sai uuden omistajan, ja sen myötä on julkaistu myös ikämerkityt perusmallit.

Tullibardine 15 yo

(40%, OB, 2012, 70 cl)

Tuoksu: Vahvan vaalean jälkiruokaviinin tai liköörin tuoksu. Polar-lakkalikööri? Hiukan eltaantunut maltaisuus. Säilykehedelmiä, appelsiinimarmeladia, paljon konsentroitunutta makeutta. Samalla tässä on jotain käynyttä, ja se vähän etoo. Vaikuttaa kuitenkin ikäistään vanhemmalta viskiltä.

Maku: Tuoksua parempi maku. Erittäin voimakas aprikoosi dominoi. Maltaisuus säestää. Vahvan puuromainen tuntuma, aamiaisella ollaan. Suutuntuma on ohut eikä maun keskivaihe säväytä. Jälkimaku on edelleen hedelmäisen maltainen ja hiukan sitruunapippurinen. Keveys jää vain kirpeytenä suuhun. Kokonaisvaikutelma jää hyvin miedoksi ja helpoksi.

Arvio: Tuoksu on paksu, maku ohut. Hyvä aprikoosi, mutta siihen se jää. 79/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.