The Macallan 10 yo Fine Oak 40%

Monen fanin maailma romahti, kun Macallan aloitti Fine Oak -sarjansa. Kolmea eri tynnyrityyppiä sekoittava Fine Oak vei tislaamon kauas juuriltaan, upeista sherrykypsytyksistä. Vastineeksi Macallan pääsi maailmanmarkkinoiden nousukkaaksi ja lentokenttien luksusviskiksi.

Perustuote on nyt sitten tässä. Fine Oak -sarjan kymppivuotias on viettänyt aikaa kolmessa erilaisessa tammitynnyrissä: ensin eurooppalaisissa ex-sherrytynnyreissä, sitten amerikkalaisissa ex-sherrytynnyreissä ja lopuksi ex-bourbontynnyreissä.

The Macallan 10 yo Fine Oak

(40%, OB, +/- 2012, 5cl miniature)

Tuoksu: Ruohoinen ja maltainen. Viljainen, tuoreella tavalla. Tiettyä kosteaa pahvisuutta, saippuaa – mutta silti ihan raikas. Ja nuori ja kevyt. Paljon kukkaisuutta (syreeniä) ja rasvaa (vartalovoidetta). Timotei-heinää. Ei erityisemmin säväytä. Vaniljaa jossain taustalla.

Maku: Selvä parannus tuoksusta. Kukkainen ja maltainen perusluonne säilyy, mutta kylkeen liimautuu karkkisuutta, kovia toffeemakeisia ja hunajaista makeutta. Maukas sitruksisuus, mukava vanilja. Suutuntuma on silti hyvin mieto ja harmiton, body jää kevyeksi. Balanssi on kohdallaan. Jälkimaussa tietty viljainen maltaisuus hallitsee, hunaja tukee ja pieni tammisuus nostaa päätään. Vaatimaton finaali.

Arvio: Tuoksultaan heikko mutta maultaan ihan mukava perusmalt. Lowlander-henkeä. 79/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 78/100. Whisky Monitor Database 78/100 (per 2).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.