Sullivans Cove 2000/2013 French Oak Cask 47,5%

Sullivans Coven single cask -julkaisu voitti vuonna 2014 arvostetun World Whisky Awards -kilpailun pääpalkinnon vuoden parhaasta viskistä. Näihin WWA-voittajiin suhtautuu aina pelonsekaisella kunnioituksella, koska toisin kuin lukuisat muut viinapalkinnot, näissä on kunnon tuomaristo, joka on tehnyt maistelut sokkona.

Tämä on nyt se voittajaviski. Se on kypsynyt ex-bourbontynnyreissä ja viimeistelty ranskalaisissa portviinitynnyreissä. En maistele sokkona; tiedän, mitä olen tekemässä.

Sullivans Cove 2000/2013 French Oak Cask

(47,5%, OB, Tasmania, 14.7.2000–1.5.2013, Cask #HH0392, 510 bts., 70 cl)

Tuoksu: Pyöreän maltainen, makean tamminen, huonekaluvahainen. Makeaa vahamaisuutta tosiaan riittää… Toffeekarkkeja, palasaippuaa, ananasta. Valkosuklaata, maitokahvia, maapähkinää, mietoja kakkumausteita. Aukeaa vähitellen. Oikein nätti! Vesilisä avaa hiukan marjaisuutta ja tiettyä kukkaisuutta.

Maku: Maitosuklainen ja maltaisuudessaan lähes olutmainen (ale). Suutuntuma on pehmeän kermainen ja tavallaan helppo, mutta maku liikkuu yllättävän laajalla skaalalla. Toffeeta, makeaa ananasmehua, tammisuutta, vahamaisuutta, maitokahvia, pähkinöitä. Melko makea, tammen mausteisuus jää taustalle. Jälkimaku alkaa karvaana ja hapokkaan olutmaisena, mutta nopeasti suklaa, pähkinät, kermatoffee ja hiukan kitkerä kahvisuus ja viinisyys tulevat esiin. Finaali kestää ja kehittyy. Vesilisä ei tuo juuri mitään lisää.

Arvio: En ihmettele suosiota, koska tästä on helppo pitää. Suunmyötäinen ja kehittyvä. 87/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 87/100. Whisky Monitor 85/100 (per 4). Whisky Magazine 75/100 (Dave Broom), 76/100 (Martine Nouet).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.