Arran 17 yo 46%

Arran on tislaamo, jonka tuotantoon pitäisi kai tutustua enemmänkin. Sen vastikään julkaistu 17-vuotias on viimeinen osa trilogiaa, joka päättyy 18-vuotiaaseen viskiin vuonna 2015.

Arran 17 yo

(46%, OB, 2014, Limited Edition, ex-sherry hogsheads, 9000 bts., 70 cl)

Tuoksu: Makean appelsiininen, hiukan suklainen. Kypsää omenaa (red delicious), mantelilastuja, leseitä, jotain leivosmaista. Makeaa rusinaisuutta, vaniljakastiketta. Ruusuja, omenankukkaa. Hiukan imelä parfyymisyys, tyylikkäänä silti. Kepeällä tavalla sherryinen ja makean miellyttävä kokonaisuus.

Maku: Hedelmäinen ja makea. Kypsää omenaa, makeita appelsiineja, hiukan sitruunankuorta. Maltaisuus on pehmeää ja maukasta, suutuntuma keveydessään öljyinen ja mieto. Siirappia, rusinoita, kaakaota, vaniljaa, leivosmaisuutta. Herkulliset mausteet, neilikka etenkin, tuovat sopivasti ryhtiä. Tammisuus leikkaa melko tuoreena imelyyteen kiinni. Jälkimaku on korostuneen maitosuklainen, hiukan mantelinen, makean sitruksinen, maltainen ja aavistuksen metallinen. Jatkuu ihan mukavasti siirappiin, rusinaan ja vaniljaan.

Arvio: Hyvin makea mutta silti erinomaisen maukas viski. Tyyliä ja kepeyttä. 86/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.