Tomatin 15 yo 43%

Tomatinin tuotannosta 80 prosenttia menee blendeihin, pääasiassa Antiquaryyn ja Talismaniin. Single malt -puolellakin suosio kasvaa, kun tislaamo on julkaissut perusvalikoimassaan jo 30- ja 40-vuotiaat pullotteet.

Nyt maistelussa vähän nuorempaa tuotantoa, 15-vuotias Tomatin.

Tomatin 15 yo

(43%, OB, +/- 2014, 70 cl)

Tuoksu: Hedelmäinen ja raikas. Runsas, jopa intensiivinen vaikutelma, vaikka korkeintaan keskitäyteläisestä viskistä on kyse. Aprikoosia, mangoa, greippiä. Reippaan hapokas maltaisuus tuo ryhtiä. Hunajaa, kurkkupastilleja, sitruunamelissaa, minttua, tuoretta tammea. Kukkaisuutta, tuoretta timotei-heinää. Hyvä!

Maku: Mehukkaan hedelmäinen ja runsaan maltainen. Seuraa hyvin tuoksua, löytyy greippiä ja mangoa ja paljon muutakin hedelmäkorin tavaraa. Suutuntuma on yhtä aikaa rasvainen (käsirasvaa) ja hapokas, se tekee tästä mielenkiintoisen. Tuore tammi on vähällä mennä puisevan puolelle, mutta pysyy silti aisoissa. Bourbonhenkinen mausteisuus ja vahva minttu, IPA-olutta ja jopa tiettyä humalan kaltaista otetta. Jälkimaku alkaa tammen komennossa, hapokas maltaisuus tukee. Tequilaa (hyvää sellaista), rasvaisuutta, hunajaa, sitruunaa, kurkkupastilleja, apilankukkaa. Mainio, keskipitkä finaali.

Arvio: Nyt on sellainen hedelmäisyyden ja tammisuuden yhdistelmä, joka maistuu. 86/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 84/100. Whisky Monitor Database 80/100 (per 11). Whisky Magazine 75/100 (Martine Nouet).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.