Ardbeg 31 yo 1975/2006, 53,7%

Ardbegin single caskeja 1970-luvulta pääsee maistamaan sen verran harvoin, että nyt kun tilaisuus tuli, se piti käyttää siekailematta hyväksi. Käsiin sattui 31-vuotias ex-sherrytynnyrissä kypsynyt yksilö vuodelta 1975.

Ardbeg 31 yo 1975/2006

(53,7%, OB, 28.3.1975–8.11.2006, Cask No. 1378, Sherry Butt, 453 bts., 70 cl)

Tuoksu: Sherryinen, turpeinen, yllättävän herkkä. Savu lymyää enemmänkin taustalla, makeana ja kostean lehtimäisenä. Nahkaisuutta, rusinaa, hiukan savumakkaraa, pekonia, rancio-sävyjä, herukkaisuutta. Hieno, kuivakka tammisuus. Tummaa yrttisyyttä. Selväpiirteinen ja hienostunut tuoksu. Vesilisä avaa siirappisuutta ja suklaisuutta.

Maku: Sherryinen ja savuinen, maukas ja runsas. Rusinaa, kuivaa luumua, suklaakakkua, mausteisuutta, ranciota. Tammi on upeasti balanssissa, melko kuivana ja ryhdikkäänä. Suutuntuma on öljyinen ja sävykäs, keskitäyteläinen. Jälkimaku ajaa sisään eri rekalla. Todella massiivinen turpeisuus ja sherryisyys tuovat mukanaan mausteita, kaakaota (Van Houten), pähkinäisyyttä, vahvaa tammisuutta ja savuisuutta. Kuivuu tyylikkäästi ja jatkuu loputtoman pitkään. Vesilisällä herukkaisuus ja yrttisyys tulevat paremmin esiin.

Arvio: Hieno ja sävykäs sherryherkku, jonka jälkimaku on suuri ja kaunis. 92/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 86/100. Whiskynotes 92/100. Whisky Monitor Database 90/100 (per 5).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.