Old Buck 6 yo 2005/2012, 41,1%

En ole aiemmin päässyt maistamaan Old Buckia, mutta nyt kun pääsin, maistoin kerralla kaksi. Beer Hunter’sin Porissa tislaama viski on saavuttanut sentään jo kansainvälistäkin mainetta.

Ensimmäisenä vuoroon pääsi vuonna 2005 tislattu ja vuonna 2012 pullotettu yksilö, jossa huomio kiinnittyy heti melko alhaiseen alkoholiprosenttiin. Onko ex-bourbontynnyrin laadussa ollut häikkää, kun prosentit ovat kuudessa ja puolessa vuodessa dropanneet noin alas? Toivottavasti ei vaikuta makuun.

Old Buck 6 yo 2005/2012

(41,1%, OB, 25.10.2005–26.3.2012, Barrel No. 6, 70 cl)

Tuoksu: Kermainen ja sitruksinen, käsivoidemainen. Makean valkoviininen. Trooppisia hedelmiä, pehmeää tammisuutta, aloe veraa, oliiviöljyä, kukkaisuutta. Kevyt ja jopa yllättävänkin miellyttävä. Vesilisä ei ole tarpeen.

Maku: Pehmeän kermainen ja makean sitruksinen. Bourbonmaisuus tulee miellyttävällä tavalla läpi. Hiukan pihkainen, hyvin öljyinen ja mieto. Höyhenenkevyt suutuntuma. Valkoviinimäisyyttä, makeaa metisyyttä, hiukan leivosmaisuutta. Jälkimaku alkaa vahvan mausteisena ja odottamattoman isona, tasaantuu vähitellen omenaiseksi ja vaniljaiseksi. Jyväisyys ja leivosmaisuus ovat pinnassa loppuun asti. Vettä tähän ei uskalla lisätä, niin kevyt tuote on kyseessä.

Arvio: Miellyttävä, maukas ja hyvin kevyt. Positiivinen yllätys. 85/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.