Old Buck 2010/2014 VYS 53,7%

Toinen maistamani Old Buck on Alkon tilausvalikoimaankin tullut pullote, jolla juhlistettiin Viskin Ystävien Seuran kaksivuotista taivalta.

Noin neljävuotias yksilö on tislattu turpeistetusta maltaasta, minkä lisäksi sen kypsytyshistoria on hieman tavallisuudesta poikkeava: se on kypsynyt Jack Daniel’s -tynnyrissä, jossa on edeltäneiden kahdeksan kuukauden ajan kypsynyt panimoravintola Plevnan Siperia-stoutia.

Mielenkiintoisesta viskistä on siis kyse, jo värin perusteella erilaisesta kuin aiempi maistamani Old Buck. Tästä VYS-pullotteesta voi lukea lisää esimerkiksi kotimaisista Smoke On The Water– ja Just Peat It! -blogeista.

Old Buck 2010/2014 VYS

(53,7%, OB, 2010–2014, VYS 2 v. -juhlapullote, 150 bts., 70 cl)

Tuoksu: Maltainen ja tumman omenainen. Tuoretta ruohoa, ananasta, kookosta, marsipaania, laventelisaippuaa. Tuoretta tammisuutta. Hapokas kastikemaisuus, rasvainen ja sitruksinen. Paahtunut jyväisyys, poltettua tulitikkua. Mielenkiintoinen, tumma ja runsas tuoksu. Vesilisä tuo heinää ja kukkaisuutta esiin, herkistää kokonaisuutta.

Maku: Omenainen ja tamminen. Yllättävän makealla tavalla viinimäinen ja hapokas, tanniininen. Trooppista hedelmää, sitrusta, hapanta maltaisuutta, jopa humalaiselta tuntuvaa terävyyttä. Suutuntuma on täyteläinen. Mausteisuus on pinnassa, jotain liimamaistakin tässä on. Jälkimaku alkaa hapokkaan omenaisena ja tanniinisena, mausteisena ja runsaana. Vähitellen sitruksisuus, vanilja ja neilikka tulevat esiin. Oikein nätti, yrttinen finaali. Vesilisä avaa tiettyä saippuaisuutta ja jyväisyyttä, jopa tylppää viinamaisuutta.

Arvio: Tummasävyinen ja voimakas viski, jonka turpeisuus on kuitenkin varsin maltillista. 86/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.