Ardbeg Blasda 40%

Ardbegin kevyesti turpeistettu (8 ppm) Blasda kuului vielä pari vuotta sitten sellaiseen perusvalikoimaan, etten jaksanut oikein edes kiinnittää siihen huomiota. Nyt Blasdaa näkee sen verran harvoin, että se alkoi kiinnostaa ihan eri tavalla. Pitihän se vihdoin maistaa, kun tuli kohdalle.

Ardbeg Blasda

(40%, OB, NAS, 2009, 70 cl)

Tuoksu: Pehmeä ja hedelmäinen. Makeaa omenaisuutta, mangoa, vaniljaa. Odotetun vaimea turpeisuus tuntuu taustalla. Maltainen ja kermainen. Vartalovoidetta, mangoa ja akaasiahunajaa. Melko makea kokonaisuus.

Maku: Tamminen ja melko runsas. Bourbonmaisuus hallitsee, tammisuus, trooppiset hedelmät, rapsakat mausteet. Maltaisuus on kirpeää, jopa jyväistä. Taustalla poltettua tulitikkua. Suutuntuma on pehmeän kermainen, keskivaiheilla jopa mehumainen. Jälkimaku nostaa esiin tuoreen tammen ja räväkät mausteet. Kermaisuutta, trooppisia hedelmiä, vaniljakastiketta. Korkeintaan keskipitkä. Kaikkineen vähän vaisu, hedelmäisyys tuntuu sen verran laimealta.

Arvio: Melko vaatimaton viski, kevyen turpeisuuden vastapainoksi tämä hedelmäisyys ei riitä. 82/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 83/100. Whiskynotes 80/100. Whisky Monitor Database 81/100 (per 16).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.