Convalmore-Glenlivet 36 yo 1977/2013, Cadenhead Small Batch 58,2%

Convalmore toimi Dufftownin alueella vuosina 1893–1985. Nykyään sen viskiä voi kai pitää jo jonkinlaisena harvinaisuutena.

Olen maistanut Skotlannissa baarissa aikoinaan yhden Convalmoren, ihan tavallisena Gordon & MacPhailin CC-pullotteena. Pidin sitä asiallisena viskinä, mutta mitään mieleenpainuvaa siinä ei kyllä ollut.

Nyt käsillä oleva yksilö on kypsynyt kunnioitettavat 36 vuotta ex-bourbontynnyrissä (hogshead). Tämä on jälleen näitä Cadenheadin vaatimattomissa dumpy-pulloissa myytäviä Small Batch -julkaisuja. Joskus ulkonäkö voi pettää…

Convalmore-Glenlivet 36 yo 1977/2013, Cadenhead Small Batch

(58,2%, Cadenhead, Small Batch, 1977–2013, hogshead, 288 bts., 70 cl)

Tuoksu: Tumman yrttinen ja voimakas. Hedelmäisyys on sitruksista ja runsasta, veriappelsiinia ja carambolaa. Jännä yhdistelmä makeaa öljyisyyttä ja hiukan likaista turpeisuutta (tervaa ja savua), terävää mausteisuutta ja herkkää vaniljaa. Herukkaisuutta, minttua, anista, hiukan lakritsia. Poltettua sokeria, siirappia, suolaisuutta. Komea ja kompleksinen. Vesilisä tuo briossia ja kevyttä ruohoisuutta esiin.

Maku: Salmiakkia, suolaa ja hedelmää. Sitruunalakritsia, Jägermeisteria, paahtuneisuutta, yrttisekoitusta, tervaa. Suutuntuma on öljyinen ja vahva. Kuivaa turpeisuutta löytyy maustakin. Greippiä, limettiä, punaista omenaa, neilikkaa, minttua, tammea, hapokkuutta, silkkaa voimaa! Jälkimaku alkaa silkkisena omenaisena ja hunajaisena, kunnes kuivahtaa tammen ja yrttien kautta karamelliseen hedelmäisyyteen. Pitkä ja loistokas finaali, jonka hedelmäisyys herää vähitellen. Vesilisä tuo ruohoisia ja herkempiä, kukkaisia puolia esiin.

Arvio: Voimakas, kompleksinen ja intensiivinen viski. Silkkaa mahtavuutta. 92/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 92/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.