Bowmore 21 yo 1989/2011, Silver Seal 46%

Silver Seal on julkaissut kaksi Bowmore-pullotetta, ja erityisesti tämä 21-vuotias on herättänyt monissa mielenkiintoa. Oikeastaan muuta taustatietoa minulla ei tästä olekaan. Värin perusteella voisi olla ex-bourbonissa kypsynyttä.

Bowmore 21 yo 1989/2011, Silver Seal

(46%, Silver Seal, 1989–2011, 565 bts., 70 cl)

Tuoksu: Kuivan savuinen, sitruksinen ja suolainen. Vaniljaa, omenaa, mietoa sitruunamehua. Hiukan tuhkainen, hiilinen ja kalkkinen sävy. Tervaa, lääkemäisyyttä, kamferia. Turpeisuus ei ole yhtään lihaisaa, enemmänkin pistävää ja kuivaa. Kovin sävykäs tämä ei kyllä ole.

Maku: Omenainen, sitruksinen, turpeinen ja kuiva. Suolaisuutta, minttua, kirpeää marjaisuutta (mustaherukkaa ja viinimarjoja). Hallittu, kapea makuprofiili. Suutuntuma pysyy kuivana ja aavistuksen kireänä koko ajan. Tervaa, jodia, eucalyptusta, hapokasta valkoviiniä. Pieni vaniljaisuus tuo makeutta. Jälkimaku aloittaa kuitnekin vyörytyksen, joka rakentuu tämän parhaan ominaisuuden eli marjaisuuden ympärille. Marjasorbetin, sokerihuurrettujen marjojen, marjapiirakan ja marjahillojen jälkeen alkaa makean sitruunainen ja omenainen loppuhuipennus, joka kestää pitkään. Hieno, suorastaan yllättävä päätös tälle.

Arvio: Mahtavan jälkimaun varaan rakentuva kuivan suolainen savuviski. 87/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 90/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.