Auchentoshan 12 yo 40%

Auchentoshanin 12-vuotias korvasi 10-vuotiaan tislaamon perusvalikoimassa vuonna 2008. Nyt tätä 12-vuotiasta myydään pikkupulloissa myös kotimaisessa alkoholiliikkeessä. Sellainen tietysti houkuttelee kokeilemaan, vaikka ei suuri Auchentoshan-fani olisikaan.

Auchentoshan 12 yo

(40%, OB, +/- 2014, Oloroso and Bourbon Casks, 20 cl)

Tuoksu: Makean sitruksinen, rotevan maltainen ja pehmeän mausteinen. Klementiiniä, mandariinia, monihedelmänektaria. Rasvainen Lowlands-fiilis, vahamaista ruohoisuutta ja mietoa kanervaisuutta. Kermatoffeeta, kinuskia, hunajaa, vaniljaa, kanelia, rusinaa, tuoretta tammea. Maltaisuus paistaa läpi hiukan lenseänä.

Maku: Rasvainen ja mieto. Pehmeä ja nektarimainen suutuntuma. Mandariinia, makeaa appelsiinimehua. Toffeeta, hunajaa, halvaa, hiukan puisevaa tammisuutta, mausteita, kanervaa, katajaisuutta, pähkinäisyyttä. Tasapaino on hyvä, mutta perusmaku ei oikein iske. Jälkimaku alkaa tuoreen tammisena ja mausteisena, mutta hiipuu appelsiinimehun, maapähkinän ja kanervaisuuden kautta nopeasti.

Arvio: Ihan laadukas perusviski, kelpo johdatus Lowlands-tyyliin. Perusmaku on kuitenkin sellainen, joka ei ole koskaan iskenyt minuun – eikä iske tälläkään kertaa. 80/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 80/100. Dramming 78/100Whisky Monitor Database 78/100 (per 1). Whisky Magazine 80/100 (Dave Broom), 78/100 (Rob Allanson).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.