Karuizawa 1984/2012, 61,6%

Karuizawan tuotannon omistaa nykyään brittitaustainen Number One Drinks. Se osti lopetetun tislaamon kaikki jäljellä olleet tynnyrit kesällä 2011. Niitä säilytetään Chichibun tislaamon varastossa, ja Chichibun omistaja Ichiro Akuto on tiivisti mukana pullotettavien tynnyrien valinnassa.

Tällainen yksilö päätyi pulloon vuonna 2012. Se on jälleen näitä kuuluisia sherrymonstereita. Melko mykistäviä kavereita, pakko myöntää.

Karuizawa 1984/2012

(61,6%, Number One Drinks Company, 1984–2012, Single Cask, Sherry Butt, Cask #3692, 359 bts., 70 cl)

Tuoksu: Suklainen ja nahkainen, rusinainen ja tamminen. Muhkea, melko makea sherryisyys. Tumma ja iso tuoksu! Tammisuudessa on särmää, öljyisyys tulee esiin vahvana. Suklaa hallitsee, pähkinäisyys ja luumu tukevat profiilia. Vesilisä päästää läpi hiukan rikkisen vivahteen. Samalla löytyy appelsiinia ja viikunaa.

Maku: Erittäin öljyinen ja suklainen. Sherry on pääosassa, makeus siirappista ja kaakaomaista. Tammi on mausteisena ja rosoisena läsnä saman tien, sen ansiosta makeus pysyy aisoissa. Kokonaisuus on nätisti balanssissa. Suutuntumassa on öljyinen kalvo, mutta makukin on isompaa sarjaa. Rusinaa, taatelia, kanelia, neilikkaa, hiukan pippurisuutta, tupakkaa, yrttejä, toffeeta. Jälkimaku on varsin tamminen ja tumman mausteinen, kahvinen ja paahtunut. Luumua, lakritsia, piparkakkua. Pitkä ja kuivuva. Vesilisä keventää tammea heti, mutta samalla tulee metallisuutta ja rikkisyyttä esiin, ruutiakin. Mahtava kokonaisuus silti.

Arvio: Suuri sherryinen elämys. Rikkinen vivahde heikentää sitä vain hiukan. 90/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 89/100. Dramming 88/100Whisky Monitor Database 91/100 (per 6).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.