Bowmore 16 yo 1989/2005, 51,8%

Bowmore julkaisi kolme omalla tavallaan samanhenkistä 16-vuotiasta vuosikertaviskiä vuosina 1989, 1990 ja 1991. Olen maistanut niistä sherrykypsytetyn ja ex-portviinissä kypsyneen. Nyt tuli vihdoin bourbonkypsytetyn vuoro.

Bowmore 16 yo 1989/2005

(51,8%, OB, 1989–2005, 134 Bourbon Casks, 70 cl)

Tuoksu: Erittäin pehmeä ja hedelmäinen. Persikkaa, makeaa sitrusta, ananasta, banaania. Vaniljaa ja hunajaa. Kevyt nuotiosavu taustalla, mieto heinäisyys. Tiettyä saippuaisuutta ja maltaista makeutta. Heinäisyyttä, ruohoisuutta. Kukkaisia sävyjä. Mieto laventeli taustalla. Tammikin on herkkää sorttia. Vesilisä tuo mukaan karkkista fiilistä.

Maku: Yllättävän saippuainen suutuntuma. Karkkisuus ja hedelmäinen hapokkuus ottavat yhteen, mutta jossain määrin hunajainen makeus ja mustaa teetä muistuttava karvaus ovat kaikesta huolimatta hiukan epätasapainossa. Makeaa heinäisyyttä. Hiukan salmiakkia ja tervaa. Maltaisuus on hapokasta sorttia. Tuoretta ananasta, aprikoosia, omenaa. Jälkimaku on makean hedelmäinen ja edelleen varsin saippuainen. Ananasta, banaania, heinää. Salmiakkia, laventelia, hiukan tervaa. Melko pitkä ja voimakas finaali. Vesilisällä karkkisuus nousee pintaan.

Arvio: Upean hedelmäinen mutta saippuaisuudessaan myös hiukan erikoinen yksilö. 85/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 80/100. Whisky Monitor Database 83/100 (per 18). Smoke On The Water, ”Tasapainoinen, erittäin herkullinen ja varsin puhdaspiirteinen Bowmore”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.