Bowmore 16 yo 1991/2007 Port Matured 53,1%

Portviinikypsytys on mielestäni yksi vaarallisimpia. Joskus pienelläkin finistelyllä port lyö yli, ja silloin sitä ei kestä kukaan. On aika kokeilla, miten Bowmoren vuonna 1991 tislattu pullote onnistuu vaikeassa lajissa.

Bowmore 16 yo 1991/2007 Port Matured

(53,1%, OB, 1991–2007, Port matured, 18000 bts., 70 cl)

Tuoksu: Suklainen, viininen ja lehtisavuinen. Makeaa viinisyyttä, siirappia, mausteita (kanelia), lakritsia, hiukan tervaa, märkää maa-ainesta, turvetta, tallia. Maltaisuutta, luumua, rusinoita. Iso ja komea tuoksu. Vesilisä korostaa lakritsia ja tuo esiin hieman lihaisuutta.

Maku: Viinimäisyydessään suuri kokonaisuus. Portviinisyys maistuu makeana, siirappisena ja suorastaan sherryisenä, ei ollenkaan kuivana tai tukkoisena. Luumuja, rusinoita, suklaata, paljon lakritsia. Runsas makupaletti lepää hienosti keskivahvan bodyn varassa, balanssi on kohdallaan. Jälkimaku alkaa suklaisena, maltaisena ja aavistuksen kitkeränä. Yllättäen tammi ei mitenkään hallitse. Hunajaisuus ja glögimäisyys, pähkinä ja rusinat nousevat lopuksi. Vesilisä vapauttaa turpeista lihaisuutta, anista ja ufo-karkkeja (!).

Arvio: Tässä on jotain, mitä ihailen. Portviinikypsytys on onnistunut loistavasti. 90/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 86/100. Whisky Magazine 79/100 (Dave Broom), 75/100 (Martine Nouet). Smoke On The Water, ”Kokonaisuutena voimakas Bowmore”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.