Bowmore Claret 56%

Bowmore Claret on yksi kaikkien aikojen rajuimmista viskeistä, eikä sitä makuelämystä unohda yleensä kukaan. Jos sitä inhoaa, sitä todella inhoaa: esimerkiksi Serge Valentinin oksennusreaktiot ja 49 pistettä kertovat paljon.

Olen Claretia maistanut aiemminkin ja tiedän, mitä itse olen siitä mieltä – nyt halusin tehdä vihdoin kunnolliset muistiinpanot. Viski on siis viimeistelty Suntoryn omistaman Château Lagrangen punaviinitynnyreissä, on nahkainen ja äärimmäinen kaveri.

Bowmore Claret

(56%, OB, NAS, 1999, Finished in Bordeaux Red Wine Casks, 12000 bts., 70 cl)

Tuoksu: Laventelia, salmiakkia, viinisyyttä. Huikea, aivan huikea. Nuotiosavua, marjaisuutta, kirpeää hilloisuutta. Punaherukkaa, viinirypäleitä, makeaa omenaa. Kunnolla viinistä nahkaisuutta. Eucalyptusta, mineraalisuutta, suolaisuutta, merellistä otetta. Tervaisuutta. Hieno yhdistelmä makeaa viinisyyttä ja savuista suolaisuutta. Vesilisä keventää herukkaisuutta nätisti.

Maku: Viininen, turpeinen ja laventelinen. Apteekin salmiakkia, suolaisuutta, tervaa. Punaisia marjoja, intensiivistä herukkaa. Tammisuus kuivattaa suuta juuri sopivan napakasti, nahkaisuus on kohdallaan. Suutuntuma on erittäin täyteläinen ja vaikuttava. Jälkimaku puskee viinisyyden ja turvesavun kautta salmiakkiin ja marjaisuuteen. Makeaa tervaisuutta, raikasta eucalyptusta, runsaasti mausteita. On kyllä hieno, huh huh. Makean ja suolaisen, salmiakkisuuden ja viinisyyden kamppailu jatkuu erittäin pitkään. Loistelias finaali. Vesilisä tuo lisää pehmeän viinisiä piirteitä mainiosti esiin.

Arvio: Aivan loistava viski. Vaikea keksiä, miten ex-punaviinitynnyreissä viimeistellystä viskistä voisi saada paremman. 93/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 49/100Whisky Monitor Database 76/100 (per 8)Smoke On The Water, ”Mainio, erilainen Bowmore”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.