3D, 56,4%

Caskstrength.net -blogin pitäjät, sittemmin viskibisnekseen ja viskikirjabisnekseen enemmänkin lähteneet Neil Wilson ja Joel Harrison tekivät tällaisen mielenkiintoisen viskin vuonna 2013.

Kyseessä on vattaus Dalwhinnien, Dailuainen ja Dufftownin viskeistä. Siitä siis kolme deetä.

Blogin hengessä tuote on tietysti pullotettu tynnyrivahvuisena. Blendimarkkinoilla siis kovinta high endiä. Kultakääreet on sentään korvattu pakkauksessa 3D-laseilla, joilla voi zoomailla etikettiä.

3D

(56,4%, Caskstrength.net, 2013, blended malt, 504 bts., 70 cl)

Tuoksu: Runsaasti päärynää ja vaniljaa, mutta huokuu silti voimaa ja ulottuvuutta. Alkuun terävän mausteinen, inkiväärinen ja tamminen, mutta hetken lasissa oltuaan alkaa puskea hunajaisuutta ja makeutta. Sitruksisuus ja öljyisyys ovat vahvasti pinnassa. Mukava mineraalisuus. Vesilisällä löytyy kurkkupastilleja, tiettyjä Mynthon-sävyjä.

Maku: Öljyinen ja sitruksinen. Todella paksu suutuntuma, vahamainen ja tekstuuriltaan tiivis. Mineraalisuus ja kukkaisuus ovat runsaita, pieni suolaisuus toimii erinomaisen hyvin makean päärynän ja hunajan kanssa. Tammi tuntuu mausteisena ja vaniljaisena, mutta ei yliohjaudu missään vaiheessa – balanssi on sen suhteen oikeastaan huippuluokkaa. Pastirol-pastillit ja muut kovat hedelmäkarkit löytyvät taustalta. Jälkimaku nostattaa mausteet pintaan, inkivääriä ja pippurisuutta, mutta jälleen taustalta löytyy öljyisen pehmeitä ja hunajaisen makeita sävyjä. Yrttisyyttä, sitruunaa, mineraalisuutta. Keskipitkä finaali. Vesilisällä pintaan nousee makeaa omenaa ja hiukan trooppista hedelmää.

Arvio: Poikkeuksellisen mielenkiintoinen ja onnistunut sekoite. Ei todellakaan ole pilkottavissa osatekijöihinsä, vaan lopputulos on jotain ihan muuta. Hyvää. 87/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 86/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.