Tullibardine 500 Sherry Finish 43%

Tullibardine on myös mennyt NAS-hommiin mukaan. Tämä viisisatanen on viimeistelty ex-sherryssä. Odotuksia ei juuri ole, tislaamon tuotanto ei ole tähän mennessä päässyt tekemään sen suurempaa vaikutusta. Mutta maistetaan.

Tullibardine 500 Sherry Finish

(43%, OB, NAS, +/- 2015, Sherry Finish, 70 cl)

Tuoksu: Appelsiinista makeutta, sahanpurumaista tammea ja muhkeaa maltaisuutta. Toffeeta ja voita. Hiukan erikoinen metallinen klangi on mukana. Ruohoisuutta, maanläheistä fiilistä, jopa multaisuutta. Taustalta löytyy aavistus rusinaista sherryisyyttä, mutta se jää pahasti tässä jalkoihin. Hiukan ohutta on.

Maku: Maku on tuoksua paremmin kasassa kaikin puolin. Edelleen appelsiinia löytyy, mutta hiukan kitkerämpänä. Tammea, mausteisuutta, nahkaisuutta, pientä kireyttä kaikin puolin. Rusinaa, kaakaojauhetta (Van Houten), jotain vähän eltaantunutta hedelmäisyyttä. Maltaisuudessakin on pieni pahvinen sivumaku. Suutuntuma on melko heppoinen ja kuiva. Jälkimaussa mausteisuus korostuu vielä entisestään, pippuri ja inkivääri ovat vahvasti mukana. Tammi kuivuu kunnolla ja vetää tanniinit ja nahkaisuudet pintaan. Kitkerää appelsiinia, karvasta pähkinäisyyttä, maltaisuutta ja hiukan rusinaa löytyy. Keskipitkä finaali.

Arvio: Perusviski, ei herätä suuria tunteita muttei ole missään nimessä kelvotonkaan. Sherrypuoli jäi tässä aktiivisen tammen takia täysin taka-alalle. 80/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 81/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.