Speyside 18 yo 1997/2016, Master of Malt 56,1%

Master of Malt julkaisi vuonna 2016 tällaisen mielenkiintoisen single caskin Speysiden tislaamon tuotannosta.

Speyside 18 yo 1997/2016, Master of Malt

(56,1%, Master of Malt, Single Cask Series, 2.5.1997–1.3.2016, Cask No. 604, Sherry Butt, 70 cl)

Tuoksu: Uskomattoman lihaisa. Pihvilihaa, paahtopaistia, rasvaista savumakkaraa, verilettuja. Tallia, nahkaisuutta, mustaa kahvia. Hyvin erikoisella tavalla sherryinen, multaisen muhkea mutta ei vähääkään makea. Reipasta tammisuutta, yrttejä, mustaherukkaa, aavistus rikkiä. Vesilisä tuo tuoretta heinää.

Maku: Selvästi tuoksua makeampi, mutta tuhti lihaisuus on edelleen kärjessä. Tummaa suklaata, luumua, mustaherukkaa, hapanta pähkinäisyyttä. Suutuntuma on keskitäyteläinen mutta potkua riittää. Tammessa on vahva isku, samoin maltaisuus tulee läpi reippaasti. Kuivattuja hedelmiä, aprikoosia, taatelia. Happamuudessa on jogurttirusinaa ja pientä puuromaisuutta mukana. Jälkimaku kääntyy reippaasti viikunaiseen ja rikkiseen suuntaan. Munalikööriä, mantelimassaa, taatelia, piimäkakkua. Tammi iskee napakasti kiinni eikä tallinen sävy pääse heti katoamaan. Melko pitkä finaali. Vesilisä parantaa balanssia ja saa uuniomenaa esiin.

Arvio: Hyvin omalaatuinen viski. En ihan hetkeen muista näin lihaisaa ja joka suuntaan sinkoilevaa sherrypommia maistaneeni. Häiriöitä ja sivuääniä on kuitenkin sen verran rutkasti, että vähän pöllämystynyt olo tästä jää. 86/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.