Tomatin 36 yo Batch #5, 46%

Uisge-viskifestivaalin avausviskinä vuonna 2020 nautin 36-vuotiaan Tomatinin. Ajattelin, että siinä on sopivan herkkä ja hedelmäinen avausviski. Ja hyvä aloitus olikin.

Tomatin 36 yo Batch #5

(46%, OB, 2019, Batch No. 5, First Fill Spanish Oloroso Sherry Butts & Traditional Oak Casks, 800 bts., 70 cl)

Tuoksu: Hedelmäinen, metinen, herkkä. Akaasiahunajaa, kuivattua aprikoosia, nektariinia, omenahilloa. Intensiivinen hedelmä ja kuiva tammisuus toimivat hienosti yhteen. Pieni havuisuus ja pihkaisuus muistuttavat kypsän Tomatinin luonteesta. Eucalyptusta, hiukan minttua.

Maku: Upea. Havuisuus ja eucalyptus ovat hienosti kärjessä, metisyys ja hedelmäisyys tulevat laajalla paletilla heti perässä. Kuiva tammi ja akaasiahunaja maistuvat, samoin aprikoosi ja omena. Mielenkiintoinen yhdistelmä kuivaa mineraalisuutta ja runsasta hedelmää. Suutuntuma on melko kevyt ja reippaan mausteinen. Pihkaisuutta, vahaa. Jälkimaku on havuinen, mineraalinen ja yhä kuivemman hedelmäinen. Vanhaa tammea, aprikoosinkiveä, eucalyptusta, minttua. Erittäin pitkä finaali.

Arvio: Todella herkullinen, intensiivisen hedelmäinen ja hyvin mineraalinen Tomatin. Tietyt havuiset elementit muistuttivat minua kovasti pitämästäni 25-vuotiaasta aiemmasta pullotteesta. 90/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.