Hven Seven Stars No. 4 ’Megrez’ 45%

Hvenin ikämerkitsemätön Seven Stars -sarja on ehtinyt jo täyteen, mutta nyt on tällä kertaa maistelussa sarjan numero neljä, amerikkalaisessa ja ranskalaisessa valkotammessa kypsynyt yksilö.

Tähtitieteilijä Tycho Brahen saarella Venillä sijaitseva tislaamo on nimennyt melkoisesti viskejään tähtien ja planeettojen mukaan. Megrez on yksi Otavan tähtikuvion tähdistä, ja se tunnetaan myös nimellä Delta Ursae Majoris.

Hven Seven Stars No. 4 ’Megrez’

(45%, OB, NAS, 2016, American & French Oak Casks, 2940 bts., 50 cl)

Tuoksu: Hyvin omalaatuinen. Tilli nousee ensimmäisenä esiin, kattilallinen uusia perunoita täynnä tuoretta tilliä. Tammen makeutta, sokerista mysliä, hiukan tikkunekkua. Graavilohta, suolaa. Alkaa melkein naurattaa tämä ruotsalainen juhannuspöytä. Parfyymista kukkaisuutta. Vesilisä avaa persiljaa ja hiukan minttua.

Maku: Makeaa tikkuviinaa! Tammi tulee läpi kaikesta ja parfyyminen sokeri leijuu sen ympärillä. Liuotinmaisuutta ja pesuaineita, jyväisyyttä ja raakuutta. Ei silti täysin iljettävä kokonaisuus, toffeemaisessa ja kinuskisessa makeudessa on jotain miellyttävääkin. Suutuntuma on melko kevyt ja sekava – kuin laittaisi monta liköörikarkkia kerralla suuhun ja puraisisi. Jälkimaku edelleen todella tamminen ja parfyymisen makea. Liuotinmaisuus korostuu, kunnes kokonaisuus kuivuu kokoon. Siirappisuus ja palanut sokeri pysyvät hetken, suolainen heinäisyys erottuu lopuksi. Lyhyt, vaatimaton finaali. Vesilisä korostaa tammen otetta ja tiettyä rujoutta tässä.

Arvio: Todellinen outolintu. Hyvin erikoisista komponenteista tämä on keitetty kasaan. 76/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.