Springbank 18 yo 46%

Vuonna 1828 perustettu Springbank on harvinaisuus. Tislaamo tekee edelleen oikeastaan kaiken itse, lattiamallastuksesta saakka, ja sen takia se herättää vähän vaistomaistakin kunnioitusta viskiharrastajassa.

Springbankin 18-vuotiaan nykyversion koostumusta on arvuuteltu kovasti. Ilmeisesti pääosin se on kypsynyt refill-sherrytynnyreissä (60–80 %), loput refill-bourbontynnyreissä ja ex-portviinitynnyreissä (jälkimmäistä joidenkin lähteiden mukaan jopa 15 %, mutta todennäköisesti vähemmän).

Springbank 18 yo

(46%, OB, Second Edition, +/- 2012, 70 cl)

Tuoksu: Kuivan viininen. Tukahdutettu, jotenkin ”kalkkinen” nokisavu. Tupakkaa, ullakolta löytynyt nahkareppu. Limeä, kirpeää vihreää omenaa. Yllättävän kapea-alainen, rutikuiva kokonaisuus.

Maku: Terävä, tuoksua peilaava portviinimäisyys. Huomattavan hento body, kuiva suutuntuma, jotenkin nokinen ja epäpuhdas. Jossain määrin ”laphroaigmainen” villaisuus tuntuu suussa. Kovaa toffeekarkkia. Tupakkainen ja nahkainen fiilis, tiettyä saippuaisuutta. Jälkimaku voimistuvan tanniininen, entistä kuivemmin tamminen, mutta keskipitkä ja myönteisesti ulotteikas.

Arvio: Odotuksia pienempi viski. Springbank goes Laphroaig. Kuivan villainen ja portviininen suutuntuma on väkisinkin pettymys, vaikka kokonaisuus on toki ihan hyvä. 85/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 88/100. Dramming 88/100Whisky Monitor Database 84/100 (per 5).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.