Nikka Yoichi 15 yo 45%

Japanilainen Masataka Taketsuru matkusti vuonna 1918 Skotlantiin oppiakseen tislaamaan viskiä oikeaoppisesti. Viiden vuoden kuluttua hän palasi Japaniin ja perusti vuonna 1934 Nikka-tislaamon Hokkaidon saarelle Yoichiin.

Tämä 15-vuotias on varsin maineikas viski, joten odotukset ovat kieltämättä aika korkealla.

Nikka Yoichi 15 yo

(45%, OB, +/- 2013, 70 cl)

Tuoksu: ”Hienostunut”on kai oikea sana. Maltainen, hedelmäinen, tyylikäs, puhdas, klassinen. Luumuja, omenoita (Red Delicious), appelsiinimarmeladia, hunajaa, suklaata, oloroso-sherryä. Pikantti suolaisuus. Sitruunankuorta, pähkinäsekoitusta. Aukeaa upeasti.

Maku: Lähtee herkän maltaisena, mutta sitten tulevat mausteet – inkivääri, korianteri, piparjuuri, merisuola. Erittäin öljyinen suutuntuma mutta puhdas yleisvaikutelma. Pyöreä, joskin kevyt body, jossa makujen kirjo on upea. Makea hedelmäisyys – omena, appelsiinimarmeladi ja sherry – taittuu hienosti suolaisuudella. Mausteet, etenkin inkivääri ja piparjuuri, kantavat jälkimakuun, joka tarjoaa tammisuutta, mustaa teetä, tummaa suklaata, kihelmöiviä mausteita, hyvin pitkään ja kehittyvällä tavalla. Omaperäinen kokonaisuus.

Arvio: Tasapainoinen ja luonteikas japanilainen. Klassinen, harmoninen ja mausteinen. 90/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 87/100. Dramming 85/100Whisky Monitor Database 86/100 (per 2).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.