Caol Ila 12 yo 43%

Caol Ilan 12-vuotias kuuluu viskeihin, joiden ääreen pitää palata aika ajoin. Islayn jättiläinen Caol Ila on perustettu 1846, mutta osa tislaamon rakennuksista on vuodelta 1879. Sen käyttämä vesi on melko mineraalipitoista, koska se on virrannut kalkkikiven läpi. Täytyypä ajatuksella maistella, miten se vaikuttaa tähän.

Caol Ila 12 yo

(43%, OB, +/- 2012, 20 cl)

Tuoksu: Hedelmäinen, savuinen, vahamainen. Hiilisavua. Sitruunaa – kuorta ennen kaikkea. Tammea. Hapokasta valkoviiniä. Lääkemäisyyttä, suolaisuutta. Kuivakka yleisilme.

Maku: Erittäin kuiva aloitus, valkoviinimäinen ja pölisevän nokisavuinen. Sitruuna maistuu, samoin vanilja. Mehiläisvahaa, aamiaismuroja, herkkää mausteisuutta, suolaisuutta. Body on todella kevyt ja suutuntuma mineraalinen. Kaikki bourbonkypsytyksen elementit – jos tässä on sherrykypsytettyä viskiä mukana, sen määrän on oltava hyvin vähäinen. Jälkimaku on hiukan makeutuva, puhtaan tamminen, sitruksinen, mausteisen kihelmöivä ja vahamaisuudesta huolimatta kuiva.

Arvio: Kuivan savuviskin prototyyppi. Nokisen hiilisavun ja vahamaisen sitruksisuuden toimiva yhdistelmä. Ei pahaa sanottavaa. 85/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 84/100. Whisky Monitor Database 83/100 (per 10).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.