Longrow 14 yo 1997/2011 Burgundy Wood 56,1%

Springbank on lähtenyt turpeistetulla Longrow’lla kokeilemaan omaperäisiä tynnyrikypsytyksiä. Burgundy Wood -julkaisu on viettänyt ensin 11 vuotta ex-bourbontynnyreissä (refill), sitten 3 vuotta tuoreissa Burgundin alueen punaviinitynnyreissä (Pinot noir).

Longrow 14 yo 1997/2011 Burgundy Wood

(56,1%, OB, 2/1997–10/2011, 7800 bts., 70 cl)

Tuoksu: Palavaa turvebrikettiä, lihaisa ja turpeinen. Makean viinimäinen, hyvin erikoinen ja vaikeasti hahmottuva kokonaisuus. Hunajaa, hillosokeria, tummaa suklaata. Mustaviinimarjaa, vadelmahilloa, mustaherukkamarmeladia. Aavistus mokkanahkaa. Vahvasti tammea. Vesilisä korostaa imelää makeutta.

Maku: Ensituntuma on pehmeä ja pyöreä, mutta sitten alkaa tapahtua. Todella voimakas tammi iskee kiinni tanniineilla, ja siirappisuus kuivuu nopeasti. Keskivaihe on outo yhdistelmä turpeista lihaisuutta ja käyneitä hedelmiä. Kukkoa viinissä? Mausteisuus on vahvaa (inkivääriä, pippuria). Jälkimaku on hyvin tamminen, kuivan turpeinen, suklainen, hedelmäinen, keskipitkä. Vesilisä tekee tästä todella öljyisen ja musteisen.

Arvio: Lähtökohdat ovat kunnossa, mutta jokin hapan viinimäisyys tässä vähän tökkii. 82/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 70/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.