BenRiach 20 yo 43% (2013)

Sen jälkeen, kun Billy Walker osti BenRiachin tislaamon eteläafrikkalaisen konsortion kanssa vuonna 2004, tislaamon taso tuntuu hiukan nousseen. Speyside-tislaamoksi myös sen turvesavustetut viskit ovat omaa luokkaansa. Nyt maistelussa 20-vuotias pullote, ilman savua.

BenRiach 20 yo

(43%, OB, +/- 2013, 70 cl)

Tuoksu: Hedelmäinen, makea mutta raikas. Voimakas päärynä ja erottuva ananas, lisäksi persikkaa ja omenaa. Hunajainen, minttuinen ja miellyttävä. Maltaisuutta ja kevyttä tammisuutta, aavistus palasaippuaa. Laadukas ja harvinaisen hedelmäinen.

Maku: Kirpeä päärynä. Erittäin selvä purkkiananas. Mausteisempi ja hiukan terävämpi suutuntuma kuin tuoksu paljasti. Hapokkuutta, sitruksisuutta ja tammisuutta. Smurffilimun ja Pommacin kohtaaminen. Pirskahtelevaa, olutmaista maltaisuutta (lager). Mausteet lopulta mietoja (laventelia, minttua). Jälkimaku on tamminen, teemäinen, päärynäinen, hiukan esanssinen ja keskipitkä. Jättää suuhun raikkaan fiiliksen.

Arvio: Erittäin hyvin tehty, tasapainoinen ja hedelmäinen perusviski. 85/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 86/100. Whisky Monitor Database 81/100 (per 10).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.