Bunnahabhain 12 yo 46,3%

Vuonna 1889 perustettu Bunnahabhain sijaitsee Islayn pohjoispäässä, ja sen ainoana naapurina on Caol Ila. Bunnan 12-vuotias on viime vuosina saanut hieman lisää potkua, kun alkoholiprosentti on nostettu 46,3:een. On aika maistaa, potkiiko se ihan oikeasti.

Bunnahabhain 12 yo

(46,3%, OB, +/- 2013, 5 cl miniature)

Tuoksu: Hedelmäinen ja rasvainen, silti raikas ja miedon sitruksinen. Hapokasta maltaisuutta (bitter). Apteekin salmiakkia. Vihreää omenaa. Jotain herukkaista, sokeroitua valkoviinimarjasurvosta. Hiukan suolaliuosta. Aavistus puhdistusainetta. Perustuotteeksi tästä löytyy mukavasti voimaa.

Maku: Erittäin suolainen ja salmiakkinen. Ale-tyyppinen maltaisuus, runsas ja maukas tammisuus ilman kovia tanniineja. Sangen puhdas ja sitruksinen. Keskimaussa on mustapippuria ja suolaa. Jälkimaku on entistä tervaisempi, mustaherukkainen, hienosti kitkeröityvä mutta silti miellyttävän omenainen ja yllättävän pitkä. Herkkä pippurisuus ja maukas suolaisuus jatkavat matkaansa suussa todella kauan. Nam.

Arvio: Laadukkaampi ja selkeämpi (salt & pepper) kuin mitä muistikuvat kertoivat. Oivallinen, erilainen Islay-viski. 86/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 84/100. Whiskynotes 78/100Whisky Monitor Database 83 (per 7).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.