Highland Park 12 yo 40%

Highland Parkin 12-vuotias on ollut tislaamon entry level -tuote varmaan aikojen alusta saakka. Se on kypsynyt amerikkalaisesta tammesta valmistetuissa ex-sherrytynnyreissä (40 % first fill, 60 % refill).

Highland Park 12 yo

(40%, OB, +/- 2012, 5cl miniature)

Tuoksu: Erittäin maltainen. Jotenkin rasvainen ensivaikutelma. Havuja, hunajaa, mieto turpeisuus. Runsas hedelmäisyys, omenoita ja appelsiinia. Hiukan märkää pahvia ja tiettyä eltaantuneisuutta – ei aivan tuore. Lager-tyyppinen maltaisuus ylikorostuu, tietty likaisuus paikkaa ohutta rakennetta.

Maku: Varsin maltainen, siinä mielessä hyvin synkassa tuoksun kanssa. Kanervahunajaa on toki mukana, mutta suutuntuma on rasvaisuudestaan huolimatta hiukan ohut. Appelsiinimehu ja hunaja eivät löydä voimaa, mausteisuus on liian hentoa. Jälkimakua kohti löytyy turve, hyvin miedosti toki. Vähitellen myös tammi näyttäytyy, hunajaisuus ja havuisuus myös. Mieto ja melko vaatimaton finaali.

Arvio: Maltainen perusmalli odottaa vielä sieluaan. 80/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 85/100. Whisky Monitor Database 84 (per 14).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.