Bunnahabhain 21 yo 1990/2012, Sansibar 48%

Bunnahabhainin kanssa Sansibar panosti freesiin sherrytynnyriin, joka saksalaiseen tapaan ilmoitetaan värin eikä niinkään sherrytyypin mukaan: Dark Sherry. Mielenkiintoista maistaa, mitä on saatu aikaiseksi.

Bunnahabhain 21 yo 1990/2012, Sansibar

(48%, Sansibar, Gunfire on deck, 1990–2012, Dark Sherry, 607 bts., 70 cl)

Tuoksu: Maitosuklainen, rusinainen, kahvinen. Hiukan marsipaania, rommirusinaa, jotain liköörimäistä. Hyvä ote. Nahkaisuutta, karvasta pähkinäisyyttä. Viineriä, omenahillolla. Paksun ja tumman jouluoluen kaltainen maltaisuus. Herkullinen. Vesilisällä löytää poltetun sokerin.

Maku: Odottamattoman vahva ja tumma maltaisuus. Suklaata, kaakaota (Van Houten), mantelia kuorineen. Suolaisuutta, eräänlaista viljaisuutta myös. Yllättävän kevyt suutuntuma, hento body ja hiukan laimea potku. Sherry dominoi (oloroso). Tammisuus ja karvaus ottavat kuitenkin hienosti vallan, minkä myötä jälkimaku virtaa pitkänä ja herkän mausteisena – mutta kevyenä. Suussa tuntuu kardemummaa, hunajaa, toffeeta, suolaisuutta, suklaata, nahkaisuutta, pähkinää. Vesilisä tekee karua jälkeä – tämä ei kestä juurikaan vettä.

Arvio: Maistuvan rusinainen mutta profiililtaan kevyt sherrykypsytetty Bunna. 86/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.