Bruichladdich Laddie Classic Edition_01, 46%

Bruichladdichin edelliset omistajat Mark Reynier ja kumppanit ehtivät rakentaa kaksi uutta viskibrändiä ja laajentaa Bruikan perusvalikoimaa huimasti. Nyt kaikki odottavat, mitä uudet ranskalaiset omistajat aikovat tehdä: keskittyykö valikoima, putoaako jotain pois, mitä kaikille merkeille tehdään.

Laddie Classic on kypsynyt kokonaisuudessaan ex-bourbontynnyreissä (American oak casks). Siinä ei ole pahemmin kikkailtu.

Bruichladdich Laddie Classic Edition_01

(46%, OB, NAS, +/- 2013, 20 cl)

Tuoksu: Sitruksinen ja tamminen. Voimakas tuore puu on heti läsnä, sen mukana vanilja ja sitruunankuori. Aamupuuroa ja leseitä, pehmeä maltaisuus. Suolaista voita. Hedelmäisestä raikkaudesta huolimatta rasvainen vaikutelma, yrttimaustettua levitettä ja nestesaippuaa. Kirpeä tämä on, mutta kermaisella tavalla.

Maku: Erittäin maltainen. Hedelmäisyys, suolainen voi ja lager-olut täyttävät suun. Keskitäyteläinen runko, väljä tekstuuri. Ei mikään suuri viski. Sitrus tunkee kaikkialle, samoin bourbonhenkinen tammisuus. Melko makea appelsiinisuus nousee pian, vanilja ja raesokeri pilkahtavat. Aamupuurokin löytyy. Jälkimaku on pisteliään tamminen, korostuneen maltainen, kermainen, mausteinen (valkopippuria), yrttinen (minttua) ja keskipitkä. Rakentelemisen makua – niin voimakas tuore puu tässä on koko ajan kielen päällä.

Arvio: Kelvollinen tutkielma nuoren tisleen voimakkaasta bourbonkypsytyksestä. 82/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 83/100. Whisky Monitor Database 81/100 (per 13).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.