Highland Park 30 yo 48,1%

Saamieni ennakkotietojen mukaan Highland Parkin 30-vuotias on hienostunut versio 18-vuotiaasta ja vastakohta rajulle 25-vuotiaalle. Kypsytys on tapahtunut amerikkalaisissa ex-sherrytynnyreissä, jotka ovat pelkästään toista täyttöä (refill).

Ei muuta kuin maistamaan. Odotukset ovat taas vähintään tapissa.

Highland Park 30 yo

(48,1%, OB, +/- 2013, 70 cl)

Tuoksu: Luumuinen, suklainen ja runsas. Rommirusinaa ja makeaa sherryä. Hunajaa, havuja, kanervaa, lehtisavua, appelsiinimarmeladia, anista. Paljon säilöttyjä hedelmiä, konsentroitunutta makeutta. Tummaa suklaata, sulatettuna. Hiukan kahvia. Vesilisä erottelee mausta tiettyä luonnonkumia ja turpeisuutta.

Maku: Silkkinen, suklainen, sherryinen ja todella hienostunut. Rusinaa, luumua, karhunvatukkaa, appelsiinimarmeladia, tummaa suklaata. Suutuntuma on pehmeä ja erittäin hienopiirteinen, tekstuurissa kaikki komponentit erottuvat selvästi. Kanervahunaja nousee, kun edetään kohti jälkimakua, samoin tammisuus. Tammen ote on hienosti kuivattava, mukana tulee mausteiden ja yrttien kirjo (minttua, basilikaa, anista). Kahvisuus korostuu finaalissa, joka on huikean pitkä. Vesilisä tuo suolaisuutta mutta vie potkua.

Arvio: Hienopiirteinen ja erittäin sherryinen klassikkoviski. Loistava. 93/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 91/100. Whiskynotes 89/100Whisky Monitor Database 89/100 (per 4).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.