Kilkerran Work in Progress #5 Sherry Wood 46%

Springbankin omistajien J&A Mitchellin toinen tislaamo Kilkerran lähestyy kymppivuotiasta julkaisua. Vuonna 2013 se tuo markkinoille kaksi 9-vuotiasta viskiä, bourbonkypsytetyn ja sherrykypsytetyn version. Maistelussa nyt se sherry.

Kilkerran Work in Progress #5 Sherry Wood

(46%, OB, 2004–2013, ’Work in Progress – Sherry Wood’, 70 cl)

Tuoksu: Moottoriöljyä ja survottuja hedelmiä. Hedelmäkakkua, jonka kostutus on mennyt rajusti yli. Pistävä, märkä turpeisuus. Kostean lehtinuotion paksu savu, melkein mätä lihaisuus. Todella likainen ja öljyinen kokonaisuus, aitoa Campbeltownia siinä suhteessa. Salmiakkia, sinappia, outoa makeutta (palanutta sokeria). Ei kutsu maistamaan, vaikka tuoksu on obskuuri ja osin kiehtova. Makeudessa on halpaa brandya.

Maku: Turpeinen, makea ja happaman tamminen. Paljon tavanomaisempi kuin tuoksusta saattoi olettaa. Kermainen, makean sherryinen suutuntuma. Yleisfiilis on edelleen likainen, ylikypsiä punaisia omenoita ja appelsiineja on puoti puolillaan. Aseöljyä, märkää joulukakkua, mantelitahnaa, suolaisuutta, merellisyyttä ja hapanta maltaisuutta. Jälkimaku on imelä ja siirappinen, pistävän yrttinen, tamminen eikä kovin pitkä. Pekonia ja salmiakkia löytyy, mutta finaali on kokonaisuutena outo ja tunkkainen.

Arvio: Omaperäisyydestään huolimatta ei oikein kolahtanut. 82/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 84/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.