BenRiach 35 yo 1976/2012 PX Finish 54,1%

Olen oppinut odottamaan vuonna 1976 tislatuilta BenRiach-viskeiltä paljon. Sen tiedon kanssa on aina keskimääräistä vaikeampaa lähteä maistelemaan. Mutta jos jumalainen yksilö osuu kohdalle, galaksit räjähtävät saman tien.

BenRiach 35 yo 1976/2012 PX Finish

(54,1%, OB, Batch #9, 11.10.1976–7/2012, PX Finish, Cask No. 5317, 204 bts., 70 cl)

Tuoksu: Sherryinen, siirappinen, suklainen ja mausteinen. Rusinaa, luumua, kinuskikastiketta, lakritsia. Sulatettua tummaa suklaata, neilikkaa, kanelia, vaniljaa, pientä sitruksiksuutta. Erittäin makea, täyteläinen ja runsas. Viininen, melkein glögimäinen. Hiukan sisäkumia, vaniljaviineriä, pähkinälikööriä, kahvia, vadelmaa ja punaista omenaa. Vesilisä tuo laventelia ja kukkaisuutta (ruusuja) esiin.

Maku: Sherryinen ja makea, suklainen ja siirappinen. Saksanpähkinää, kahvilikööriä, viinimäisyyttä. Runsaat mausteet (neilikka, maustepippuri), BenRiachille tyypillinen kulmikas suutuntuma. Vadelmaa, punaherukkaa, omenaa, hiukan sitruunankuorta. Tekstuuri on runsas ja kiinnostava, tammisuus tuo pientä karvautta mukaan koko matkan. Jälkimaku on rusinainen, luumuinen, suklainen, vadelmainen, lakritsinen, mustaherukkainen, kahvinen, pähkinäinen ja huikean pitkä. Vesilisä tuo luumuisuutta ja pyöristää kulmia.

Arvio: Älyttömiin odotuksiin nähden sangen erinomainen BenRiach, makea ja runsas. 90/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Smoke On The Water, ”Ihan hyvä viski”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.