BenRiach 30 yo 1980/2010 Virgin American Oak 51,1%

Olen tähän asti pitänyt Virgin Oak -kypsytystä melko raakana vaihtoehtona: usein tuore tammitynnyri tuo viskiin niin paljon tammisuutta, ettei makuprofiiliin tahdo mahtua kovinkaan paljon muuta kuin puisevuutta ja yltiöpäistä mausteisuutta.

Nyt tuli eteen BenRiachin vuonna 1980 tislattu yksilö, joka on viettänyt peräti 30 vuotta amerikkalaisessa uudessa tammessa.

BenRiach 30 yo 1980/2010 Virgin American Oak

(51,1%, OB, 1980–7/2010, New Wood Oak Barrel, Cask No. 2532, 181 bts., 70 cl)

Tuoksu: Ananasta ja persikkaa, tammea ja öljyisyyttä. Runsas ja makea, silti tasapainoinen. Pihkaa, kukkaisuutta, anista, kinuskia, minttua, vaniljakastiketta, sokeroituja marjoja. Vesilisä tuo esiin päärynää ja tiettyä marmeladimaisuutta.

Maku: Öljyinen ja vahvan tamminen. Mausteita ja yrttejä riittää, mutta tanniinit pysyvät kuitenkin aisoissa. Miellyttävä ja öljyinen, keskitäyteläinen suutuntuma. Tuoretta ananasta, päärynää, trooppista hedelmää, nektarimaista makeutta. Jälkimaku alkaa tammen komennossa, mutta hunajaisuus ja kinuskisuus tekevät siitä miellyttävän. Anista, vaniljaa, inkivääriä, kahvisuutta, tummaa mausteisuutta. Muhkea voima, kehittyy tyylikkäästi ja kestää pitkään. Vesilisä erottelee tummaa yrttisyyttä ja lakritsia.

Arvio: Erinomainen Virgin Oak -viski, tammisuus toimii hienosti. Parasta maistamaani uudessa tammessa kypsynyttä viskiä. 90/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskynotes 91/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.