Kavalan Solist Sherry Cask 57%

Taiwanin ensimmäinen viskitislaamo Kavalan perustettiin 2005. King Car Groupin siellä tuottamat viskit ovat keränneet valtavasti palkintoja viskikilpailuissa maailmalla.

Epäilyttävän paljon, jos minulta kysytään – Aasiassahan on paljon nousukkaita, joiden viski-innostuksesta hyötyy koko toimiala. Joka tapauksessa päätin nyt ottaa selvää, miltä tällainen ex-sherryssä kypsynyt Kavalan oikein maistuu.

Nämä ovat siitä erikoisia viskejä, että valmistuserät ja niiden alkoholiprosentit vaihtelevat jatkuvasti. Nyt käsissä on miniatyyri, joka on pakattu pedantisti 48 millilitran pulloon. Tätä 57% -versiota ei edes löydy täysikokoisena versiona.

Kavalan Solist Sherry Cask

(57%, OB, NAS, 2012, 48 ml miniature)

Tuoksu: Paksu sherrymonsteri. Kumisaapasta, tummaa suklaata, luumuhilloa, mustaviinimarjalikööriä, siirappia. Melko tunkkainen. Voimakas säilykekirsikka. Hedelmäkarkkeja, Ässä Mixiä ja marsipaania. Melko överi kaikin puolin. Vesilisä avaa mokkaisuutta, cappuccinoa ja kaakaojauhetta.

Maku: Juuri niin ylivoimainen sherryvaikutus kuin tuoksu ja väri antavat olettaa. Nuoreen viskiin on lyöty mieletön lataus makeaa sherryä. Makean suklainen, luumuinen ja siirappinen. Karkkinen. Taatelikakkua, mausteisuutta (neilikkaa, inkivääriä, maustepippuria). Sherryn alta pilkottaa korkeintaan keskivahva runko, itse viski jää aavistuksen varjoon. Tammista kierrettä sentään löytyy. Jälkimaku on siirappinen, kahvinen, suklainen, mausteinen ja mustaviinimarjainen. Loppuvaiheessa se antaa tosin melko helposti periksi. Vesilisä tuo makuun paahdettuja vaahtokarkkeja ja vihdoin myös miellyttävää maltaisuutta.

Arvio: Sherryhirviö jää kertamaistolla mieleen. Nuoreen viskiin on saatu ylilataus. Nam. 87/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.